به گزارش جنوب ایران ؛ مدیرکل امور مالیاتی هرمزگان در این دوره آموزشی به تشریح ضرورت آشنایی فعالان اقتصادی باقانون پایان ههای فروشگاهی و سامانه مؤدیان پرداخت.
جعفر احسانی مهر همچنین به بیان تاریخچه و کلیات قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مؤدیان، تجربیات اجرای قانون در سایر کشورها، تشریح مؤلف ههای اصلی و مدل مفهومی اجرای قانون، تکالیف اشخاص مشمول و مشو قها و تسهیلات اجرای قانون برای مؤدیان و آحاد جامعه پرداخت. احسانی مهر همچنین درخصوص تخلفات و ضمان تهای اجرایی این قانون، نحوه محاسبه مالیات بر ارزش افزوده در سامانه مؤدیان و معرفی نظام پایان ههای فروشگاهی و سامانه مؤدیان و بازیگران آن توضیح داد.
وی با بیان خلاصه فرآیند اجرای قانون پایان ههای فروشگاهی و سامانه مؤدیان، در خصوص نحوه و جزئیات صدور صورتحساب الکترونیکی براساس معیارها و استانداردهای اطلاعاتی، ارسال اطلاعات صورتحساب ها بر اساس دستورالعم لهای سازمان به سامانه مودیان، درج صورتحساب ها در کارپوشه اشخاص فروشنده، خریدار و مصرف کننده نهایی و محاسبه مالیات بر ارزش افزوده به صورت سیستمی بر اساس اطلاعات صورتحساب ها توضیحاتی راا رائه کرد.
مدیرکل امور مالیاتی استان گفت: قانون مالیات بر ارزش افزوده در سال ۸۷ تصویب شد که طراحان این قانون در آن زمان گفتند که به بُعد درآمدی قانون فکر نمی کنند و هدف مان تنظیم گری است تا لایه های پنهان اقتصادی شفاف شود. وی بابیان اینکه در کشورهای توسعه یافته و مترقی اصل بر شفافیت است؛ اظهار داشت: نظام عادلانه و کارآمد مالیاتی، زمین هاش شفافیت اقتصادی است. احسانی مهر افزود: در بودجه سال آینده نیز مالیات نسبت به فروش دارایی (نفت) افزایش یافته است. وی گفت : قانون پایانه های فروشگاهی بدنبال تنظیم گری اقتصادی است که تنظیم گری اجتماعی را نیز به همراه دارد.
مدیرکل امورمالیاتی هرمزگان خاطرنشان کرد : این قانون هرچند با تاخیر اجرا شده است، اما بایستی بطور کامل اجرا شود تا وضعیت اقتصادی کشور بهبود یابد. مدیرکل امور مالیاتی هرمزگان از اجرای فراخوان مرحله دهم قانون مالیات بر ارزش افزوده از ابتدای دی ماه سال جاری خبر داد. وی گفت: سیزده گروه شغلی از ابتدای دی ماه سال جاری بر مبنای فراخوان مرحله دهم قانون مالیات بر ارزش افزوده مشمول این قانون می شوند.
احسانی مهر خاطر نشان کرد: در راستای اجرای ماده (۱۳) قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب دوم خرداد ۱۴۰۰ و ماده( ۱۸) قانون مالیات بر ارزش ، افزوده مصوب اردیبهشت ۱۳۸۷ کلیه فعالان اقتصادی که براساس شرایط فراخوا نهای مراحل اول تا نهم ثبت نام و اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده تاکنون مشمول اجرای این نظام مالیاتی نشد هاند، در صورت اشتغال به فعالی تهای اقتصادی سیزده گانه اعلامی جدید با هر میزان فروش یا درآمد، مشمول مرحله دهم ثبت نام محسوب و مکلف به اجرای مقررات قانون از ابتدای دی ماه سال ۱۴۰۲ خواهند بود.
وی یادآور شد: فعالان اقتصادی که واجد شرایط مراحل اول تا نهم ثبت نام و اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده بوده اند، حتی در صورت انطباق با شرایط مشمولیت مرحله دهم ثبت نام این نظام مالیاتی، جزء مؤدیان مشمول مراحل قبلی ثبت نام و اجرای قانون محسوب و مکلف به اجرای مقررات از تاریخ شمول فراخوان مربوط، خواهند بود.
مدیرکل امور مالیاتی استان هرمزگان همچنین تاکید کرد: فعالان اقتصادی فراخوان شده قبلی، که به موجب قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب ۱۳۸۷ به عرضه کالا و ارائه خدمات معاف اشتغال داشته اند، در صورتیکه عرضه کالا یا ارائه خدمات آنها وفق مفاد قانون مالیات بر ارزش افزوده ۰۲ / ۰۳/ ۱۴۰۲ مصوب مشمول مالیات بر ارزش افزوده باشد، از تاریخ لاز مالاجرا شدن این قانون ( به عنوان ۱۳ /۱۰ /۱۴۰۰ ) مؤدی نظام مالیات بر ارزش افزوده مکلف به اجرای قانون می باشند.
ثبت دیدگاه