شنبه, ۱۴ تیر , ۱۴۰۴ Saturday, 5 July , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 675 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 3 تعداد دیدگاهها : 3×
بندر عباس شهر خلاقیت های ماندگار
۲۱ آذر ۱۴۰۲ - ۷:۱۸
شناسه : 2855
بازدید 256
3
دبير كل كميسيون يونسكو:بندرعباس نياز به تبليغات و ارتباطات بين المللى دارد رئيس شوراي اسامی شهر ،رئيس كميسيون فرهنگي شورا،مدير ارتباطات و امور بين الملل شهرداري ومدير مركز خلاقيت وفن آوری های نوين شهرداري بندرعباس با دبير كل يونسكو -ايران ديدار و گفتگو كردند.
ارسال توسط :
پ
پ

به گزارش جنوب ایران متکان دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو در ایران گفت :بندر عباس شهر صید و صیادى،شهر صنایع،شهر سرمایه گذارى هاى پرورش میگو ،شهر توریست أست ۶ماه از سال بندر عباس بهترین هوا را دارد،شهر مرکبات خرما انبه نارنگى ،پرتقال و صیفى جات أست بندر شهید رجایی بزرگترین بندر کشور در این شهر واقع شده أست به همین خاطر بندر عباس در عصر تکنولوژى باید پایگاه داده داشته باشد که در یک لحظه بتوانیم این شهر را بشناسیم.

وى افزود :شناساندن شهر در آن واحد برای گردشگران بسیار حایز اهمیت أست مثلا آب گرم گنو و…..این ها نیاز به تبلیغات جهانى دارد ترکیه یا غرب مگر چه دارند بندر عباس با چهره هاى مشهورش باید شناخته شود وبه صورت موردى باید به این مساله پرداخته شود.

متکان خاطر نشان کرد :فراورده هاى شهر بندرعباس صنایع دستى أست و در کشور و خارج از کشور مشتری دارد باید دبیرخانه اى برای شهر خاق راه اندازى شود و نشریه اى داشته باشیدکه به صورت الکترونیک به مخاطبان اطلاعات دهد.

دبیر کل یونسکو پیرامون تسهیلایت و حمایت هاى ویونسکو از شهرهای خلاق بیان داشت : مامسول ایجاد شهر خلاق هستیم ارتباط با دیگر کشور ها در شهرهاى خلاق مهم است و باید ارتباطات را تقویت کرد در مورد بندرعباس مى شود این کار را کرد ،اگر اشتغال ایجاد میشود در شهرهاى خلاق مالیات دریافت شود به شرطى که دولت هزینه کند بندر عباس یک شهر چند منظوره أست و فقط محدود به صنایع دستى نیست مثلا کمپ هاى ویلایی به وسیله سرمایه گذاران ایجاد شود با حفظ
فرهنگ و اصالت شهر این موضوع را مى توام در پایگاه داده ها تقویت کرد.

علی اکبر متکان در ادامه سخنان خود گفت: شهرداری مسول هماهنگى مسایل شهرى أست و تشکر میکنم از کارهاى نوو تازه اى که انجام میشود الان بندر عباس چهره نو و تازه اى دارد با ابتکار و نو آوری می شود قدم هاى خوبی برداشت باید شهرهاى خلاق در ایران توسعه داده شود زیرا معرفى شهرها معرفى کشور ماست شهر خلاق نباید فقط نام باشد بلکه در شهر بایدخلاقیت موج بزند دیدن شهر هاى دیگر می تواند به مساله شهر خلاق کمک کند در دنیا همایش ها یی برای شهر های خلاق گذاشته مى شود اما بیشترین تمرکز ما در داخل کشور أست چرا که شهرهاى خلاق در گروه فرهنگ کمیسیون یونسکو قرار دارند.

شهردار بندر عباس در ادامه این گفتگواظهار داشت :ارتباطات باید گسترش باشد در همین رابطه سفیر تاجیکستان اعلام آمادگی کردند که ما در نمایشگاه کشور شان باشیم که این مساله نیاز به  پیگیری نماینده یونسکو در ایران دارد.

مهدی نوبانى تصریح کرد: شهر خلاق به مجموع های از ایده پرداز ی ها و فعالیت های نوآورانه و خلاقانه با ویژگی های فرهنگی اقلیمی و بافت سرزمینی با تاکید بر طراحی و بهره برداری از صنایع فرهنگی گفته می شود که شهر را مسئولانه به سوی توسعه متوازن هدایت می کند؛ این حس مسئولیت پذیری و مشارکت پذیری شهرهای عضو شبکه خلاق را متعهد کرده است فعالیت های
خود در زمینه های مختلف به ویژه در همان ویژگی اختصاصی ثبت شده را با هم به اشتراک بگذارند و روح همکاری را در بخش های مختلف جامعه شهری خود و همچنین شهروندان عضو شبکه ترویج کنند.

مصیب نظری رئیس شورای اسلامی شهربندر عباس گفت :وقتی زمینه کار ما در حوزه شهر خلاق أست نسل نو باید بدانند که آنچه معنا بخشی أست هویت ماست ما در معنی بخشی تمرکز ویژه اى داریم و نسل نو به این سمت و سو مى رود یک خاصیت ویژه که در شهر بندرعباس هست در مراسمات و پوشش معنویت هست حتى در نواها ساز دهل ما هم نواهاى معنوى و گام هاى آ یینى وجود دارد این طنین انداز شدن سنت در کالا ها و زیبایی ها پیوند محکمى دارند و فرهنگ بومى ما در حال تقویت شدن أست.

رئیس شورا بیان داشت :پیرامون مدرنیته و سنت نشست هاى خوبی برگزار شده و نتیجه هاى خوبى در این حوزه حاصل شده شهر بندر عباس ارتباطات فرهنگى با جنوب خلیج فارس و حتى با آفریقا دارد، حتى محله اى در آفریقا داریم در امارات هم داریم که با نام این شهر أست ،ارتباطات و ظرفیت صنایع دستى بسیار گسترده أست.

مى شود با کمک یونسکو ارتباطات تقویت شود چون ارتباطات محلى کم رنگ شده در زمان هاى دور این ارتباطات پر رنگ تر بود و نیاز هست این ارتباطات تقویت شود.

نظرى در پایان سخنان خود خاطر نشان کرد : بندرعباس نام دیگری هم دارد که این شهر را با نام شهر محبین حضرت عباس مى شناسند.

کمالی مدیر مرکز خلاقیت و فن آوری های نوین شهردارى بندرعباس نیز عنوان کرد :در کشور هاى خارجی شهردار همه مسولیت ها را دارد اما در کشورهاى جهان سوم این چنین نیست ما میخواهیم برای همه شهرهای خلاق یک دبیرخانه منسجم وجود داشته باشد.

علی کمالى پیرامون برنامه هاى آینده شهر خلاق بندر عباس تا کید کرد :نشست سالانه اى شهر هاى خلاق در دى ماه ،چاپ کتاب راهنمای جامع شهر بندر عباس به دو زبان و تجلیل از پیشکسوتان حوزه صنایع دستى که در خرداد ماه برگزار شد.

مدیر شهر خلاق با اشاره به ظرفیت هاى شهر هاى خلاق افزود :همکاران ما شهرهاى خلاق نیاز به خدمات و تسهیلات دارند ما در چهار حوزه لباس پوشاک صنایع دستی سفالى وگلى وحصیرى فعال هستیم برای هم کارى ها در خود استان نیاز به هماهنگى هاى بیشتری داریم چون موازى کارى در استان زیاد هست تدبیرى باید صورت پذیرد که سازمان ها ملزم باشند همکارى کنند.

کمالی در پایان گفت :در روزهاى آینده درشهر خلاق بندر عباس مسابقه المان هاى سطح شهر با موضوع صنایع دستى و آیین هاى سنتى داریم.

شهابى پژوهشگر مرکز خلاقیت و فن آوری هاى نوین شهردارى بندر عباس اظهار داشت :بندر عباس هم یک شهر تاریخى ست و هم فرهنگى که کمتر شناخته شده از ٢٣٠٠ سال پیش بندرعباس معرفی شده که فرهنگ و سنت آن مورد توجه بوده در دوره ملوک هرمز باراندا.ایران بوده و در سال ١۵٠٧ میلادی خواجه عطا که کمتر شناخته شده و مرد مدبرى بود که با استعمار پرتقال جنگید و بالاخره شاه عباس بندر گمبرون را آزاد مى کند،حدودا در سال ١۶٢٢ میلادى گمبرون شهر مى شود.

بندر عباس این شهر به دلیل تجارت دریایی از هندوستان و کشورهاى آفریقایی و کشور هاى حوزه خلیج فارس تاثیراتى داشته است.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.